Streekmarkt 19 juli: honing oogsten, slinger je eigen potje vol!

Honing uit de directe omgeving is goed tegen hooikoorts!

De komende streekmarkt staat in het teken van het oogsten van honing. De bijen hebben hun best gedaan om hun wintervoorraad aan te leggen. En de imker komt dan langs en oogst de honing. De bijen krijgen in de winter van de imker wel te eten, maar de kostbare honing gaat in potjes. Het proces waarmee de honing wordt gewonnen en hoe die uiteindelijk in een potje komt, kun je op 19 juli zien op De Oorsprong.

Ook de komende streekmarkten worden georganiseerd door de ondernemers op de Oorsprong. Elke derde zondag van de maand kunt u terecht voor producten van eigen bodem en van producenten bij u in de buurt. U maakt kennis met de mensen die de producten maken. Zij vertellen waar ze hun grondstoffen vandaan halen en waarom zij denken dat die heel erg lekker en ook nog eens goed voor u zijn. Daardoor kent u de producenten en weet u wat zij kunnen!

Tijdens de markt zijn ook de kruiden en groenten uit de permacultuur tuin van De Oorsprong te krijgen. De bijenkasten zitten vol met honing en die wordt geoogst. Dat gebeurt door de honing uit de raten te slingeren. Voor kinderen wordt er uitleg gegeven over hoe het eten eerst op het land groeit voordat het op je bord komt. Dat gebeurt ook met lagere scholen. De eerste excursie van de groepen 6, 7 en 8 van Montessorischool De Ontdekking was een groot succes.

Ook is er weer live muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.