Streekmarkt 21 juni Aardbeien!

Cover Facebook

Aardbeienijs, -taart, -jam en nog meer op de Nieuwe Oorsprong

Het begint te zomeren en daar horen de zomerkoninkjes bij! Aardbeien te kust en te keur en alles wat je met aardbeien kunt doen kun je vinden op de Oorsprong op 21 juni. Wel eens witte aardbeien geproefd? En natuurlijk is het aspergeseizoen ook nog niet voorbij! Kom komende zondag proeven en kijken op de Oorsprong in Schalkhaar. De streekmarkten op de Oorsprong beginnen goed los te komen, meer standhouders, live muziek en voor kinderen ook iets leuks te doen.

 Voor de vierde keer dit jaar organiseren de ondernemers op de Oorsprong een streekmarkt. Elke derde zondag van de maand kunt u terecht voor producten van eigen bodem en van producenten bij u in de buurt. U maakt kennis met de mensen die de producten maken. Zij vertellen waar ze hun grondstoffen vandaan halen en waarom zij denken dat die heel erg lekker en ook nog eens goed voor u zijn. Zo komt de Rosahoeve met eigengemaakt ijs. En de leemoven komt weer in bedrijf. Heerlijke kleine hapjes uit deze bijzondere oven!

Tijdens de markt zijn de kruiden en groenten uit de permacultuur tuin van De Oorsprong te krijgen. En witte aardbeien! Iets heel bijzonders. Voor kinderen wordt er uitleg gegeven over hoe het eten eerst op het land groeit voordat het op je bord komt. En hoe bijen honing maken. Kinderen kunnen ook zelf aan de slag. Tulay Tanaydin organiseert nu voor drie basisscholen een programma om kinderen iets te leren over het kweken van groenten en fruit.

Ook is er weer live muziek. Bervoets & Westerhoff spelen covers op het terras van ‘Eten bij Pa en Ma’ en Jeroen Gasseling zingt weer zijn eigen liedjes op de tekst van Emily Dickinson.

In de winkel van de Oorsprong, de Kapschuur, zijn allerlei cadeautjes te vinden en kunnen kinderen meedoen aan het maken van vilten aardbeien of dieren. De Heihoeve levert biologische groenten van het seizoen aan de Kapschuur. En kaasmaker Peter Jansen heeft de eerste proef gedaan met melk van de brandrode runderen van Berrie Klein Swormink. Ziet er heel mooi uit. Maar je weet het pas als je het eet!

De enthousiaste ondernemers op De Nieuwe Oorsprong maken de plek tot waar deze voor bedoeld is, een ontmoetingsplaats voor Salland waar biologische producten worden geteeld, ambachtelijke streekproducten worden gemaakt en waar je lekker en vooral ook gezellig kunt eten. Nieuwe ondernemers kunnen zich nog melden voor de ruimtes die nog niet in gebruik zijn.

21 juni 2015, 11.00 tot 17.00 uur, locatie ‘De Oorsprong’, Spanjaardsdijk 68 Schalkhaar, www.nieuweoorsprong.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.