Educatie Permacultuurtuin “Roots”

Leer op De Oorsprong hoe je een eetbare tuin kunt aanleggen met een ontwerpplan, geïnspireerd op de natuur zelf. “Permacultuur, inspiratie voor een duurzaam leven”.

In de Permacultuurtuin geeft Roots, centrum voor duurzame landbouw, educatieve lessen voor zowel kinderen als volwassenen over natuurlijke landbouw en hoe je een natuurlijke levenswijze kunt creëren. De lessen worden gegeven door Tulay Tanaydin.

De (opleidings)lessen kinderen of volwassenen
Om de permacultuur te kunnen toepassen op je eigen tuin of project moet je je de achtergrond eigen maken en kennis opdoen. In de opleiding permacultuur worden theorie en praktijk gecombineerd aangeboden. Wat je leert in de theorielessen pas je toe in de tuin. Wat je toepast in de tuin pas je daarna toe in jouw leven, jouw tuin, jouw passie.

Ideaal voor een schoolexcursie
Scholen kunnen zich ook aanmelden. De kinderen leren hoe de permacultuurmethode groenten en fruit verbouwd en hoe bijen, schapen en kippen worden gehouden. Er wordt op zo’n dag niet alleen geleerd, maar ook geproefd, gespeeld en genoten van de omgeving. De kinderen van groepen 6, 7 en 8 van Montessorischool De Ontdekking zijn al op excursie geweest naar Roots.

Doel en concept Roots
Roots heeft als doel een model te bouwen van een zelfvoorzienend kringloop-agricultuursysteem dat met  bomen-, gewassen-, bijen- en veeteelt ontstaat en zichzelf in stand kan houden met gebruikmaking van de natuur zelf (De Permacultuur). 

Roots biedt:
1. Het verzorgen van educatie (theorie & praktijk) op het gebied van natuurlijke landbouw en natuurlijke levenswijze voor volwassenen en kinderen.
2. Verkopen van biologische groenten en fruit uit eigen tuinderij.
3. Catering bieden voor particulieren, bedrijven en scholen
4. Het geven van een kookworkshop:

Workshop “Samen Koken, Samen Eten”

Naast deze educatie verzorgt “Roots” de workshop “Samen Koken, Samen Eten”, dat bij mooi weer in de permacultuurtuin gegeven wordt. Meer over de workshop.

Meer informatie
Voor aanmelden, de kosten en/of meer informatie kunt u contact opnemen via email: info@permacultuurdeoorsprong.nl

Website: www.permacultuurdeoorsprong.nl

Het concept van Roots is geïnspireerd door ervaringen met het vrijwilligersproject, Anatolian Food Gardens.

Reacties zijn gesloten.