Kerstmarkt op De Oorsprong, 21-12 van 14-20 uur

kerstmarkt

Welkom op De Oorsprong

De ondernemers op de Oorsprong organiseren een kerstmarkt met ambachtelijke streekproducten op 21 december aanstaande. Wilt u voor de kerst of zomaar nog wat lekkers inslaan, of een leuk cadeautje vinden voor onder de kerstboom, dan zult u zeker slagen. Naaste een aantal ondernemers en instellingen die iets aanbieden voor in huis, is er een keur aan streekproducten die u nog ideeën kunnen geven voor iets speciaals bij de kerstdis.

De volgende bedrijven nemen deel:

  • Bij Opa
  • Permacultuur Catering & Gerechten
  • Ben’s Houtovenbrood
  • Kaasmakerij Salland
  • Cooking & Lifestyle
  • Xyleia versteend hout
  • Coffeetainment
  • De Ververije
  • Hout Enzo
  • Power Flower Superfood
  • Aardappelspies
  • Schapenhouderij Lombok
  • Rosahoeve IJs
  • Buffelfarm Twente (Mozerella & Vlees)
  • Wijngaard Landman
  • Deventer Stadsmosterd
  • De Witte Lelie, jams en likeuren
  • Blanx wollen producten
  • Second Best, nieuwe en gebruikte kleding
  • Levilon, elektronische sigaret
  • Otto Koedijk houtdraaierij
  • Etserij Sander Clement
  • Gerda’s kerstkransen
  • Spinnewiel Loes Reijmers
  • Praght bier

En meer …

Naast de streekmarkt krijgt ook de winkel van de Oorsprong vorm. Onder de naam ‘De Kapschuur’ zijn hier verschillende biologische voedingsmiddelen te koop maar ook huishoudelijke en cadeauartikelen. Het assortiment is nu nog wat beperkt, maar dat zal in de komende tijd veranderen. De Kapschuur is nu open op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. In overleg met de producenten van streekproducten die ook op de kerstmarkt aanwezig zijn, zal het assortiment zich snel uitbreiden. Er wordt nog gezocht naar een winkelier die de winkel wil gaan runnen. Ondertussen is de winkel open met behulp van een aantal vrijwilligers.

Op De Oorsprong zijn verschillende producenten van streekproducten actief. Kaasmaker Peter Jansen en bakker Ben Effing zijn volop aan de gang. Een grote tuin op basis van permacultuur voor groenten en fruit en met bijen en schapen is opgezet door Tulay Tanaydin. Zij is ook gestart met de landelijke opleiding permacultuur in samenwerking met specialisten op dit gebied. Ook worden er workshops georganiseerd door Paola Patimah van een van de leukste winkeltjes van Deventer, Bij Opa. . In De Kapschuur heeft Bij Opa ook een plek gekregen. Ook ‘Cooking & Lifestyle’ van Christel van Breemen opereert vanuit de winkel. Daarnaast is er het restaurant ‘Eten bij Pa en Ma’ dat wordt gerund door Ferdi Klein Boonschate en Jordan Bruggeman. Verder is er glühwein, egg-nog, en zijn er gepofte kastanjes en lekkere hapjes van Tulay.

De enthousiaste nieuwe gebruikers van De Oorsprong maken de plek tot waar deze voor bedoeld is, een ontmoetingsplaats voor Salland waar biologische producten worden geteeld, ambachtelijke streekproducten worden gemaakt en waar je lekker kunt eten.

21 december, 14.00 tot 20.00 uur, Locatie ‘De Oorsprong’, Spanjaardsdijk 68 Schalkhaar

Reacties zijn gesloten.