Inkoopcoöperatie

Inkoopcoöperatie De Oorsprong

Doe mee met de gezamenlijke inkoop van biologische en lokale producten!

Al eerder is aangekondigd dat De Oorsprong een coöperatie wilde opstarten om bewoners in staat te stellen gemakkelijk producten van lokale boeren te kunnen kopen. Op 10 november is de Inkoopcoöperatie De Oorsprong van start gegaan! Door gezamenlijk in te kopen kunnen de leden van de coöperatie biologische boodschappen kopen voor prijzen die gemiddeld 15 - 25% lager liggen dan elders. Daarmee kunnen we de boeren een eerlijke prijs betalen en blijft je besteding in de regio.

Anders dan bij een pakket voor groenten of maaltijden, bepaal je zelf wat je wilt inkopen. De producten komen van boeren uit de buurt die we persoonlijk kennen of, als die niet voldoende kunnen leveren, van een biologische groothandel. Daarmee is er ook een keus uit een groot assortiment van producten, zuivel, brood, vlees, groenten en fruit, kruidenierswaren. Nu hebben we al producten van:
• Groenten van Tuinderij Haverkamp (van Jopie Duijnhouwer) uit Colmschate
• Eieren van Eddy en Thea Tuink uit Broekland
• Zuivel van de Vijfsprong uit Vorden
• Brood van de Driekant uit Zutphen
• Vlees van Berrie klein Swormink uit Lettele

Via een biologische groothandel wordt het assortiment aangevuld met groenten en fruit uit de regio en als je dat zou willen tot wel 6.000 andere artikelen. Alles van pasta tot pindakaas en van chips tot chocolade is te bestellen!

Het werkt als volgt: je meldt je aan en wekelijks krijg je een bestellijst met circa 300 dagelijkse boodschappen in je mail en kun je uit het aangeboden assortiment kiezen wat je wilt hebben. Als je wat mist, geef je dat aan en kijken we of dat te leveren is. Je mailt eenvoudig de ingevulde lijst terug vóór woensdag 12.00 uur. Op vrijdag of zaterdag kun je dan gemakkelijk en snel al je bestelde boodschappen ophalen in de winkel van De Oorsprong. Eventueel haal je daar nog wat dingen die je nog nodig hebt!

Aanmelden kan door een mail te sturen aan koosboertjens@gmail.com. We verwelkomen je graag als lid!

Reacties zijn gesloten.