Nieuws

Nieuws archief


Streekmarkten 2018

Anders dan in 2017 organiseren de gebruikers van De Oorsprong in 2018 zelf weer de streekmarkten. De eerste streekmarkt vindt plaats op zondag 25 maart. Deze markt staat in het teken van de lente. Er is een (klein) paasvuur, kinderen kunnen Palmpasen stokken maken, en natuurlijk zijn er weer kramen met lekkere streekproducten. Verder worden nog veel activiteiten voorbereid, waarover later meer. 

De entree is gratis, de koffie staat klaar en ook soep en kaas en wafels en ..... Kom kijken en proeven op de Streekmarkt van de Oorsprong.

Kerstmarkt 10 december

Op 10 december is er weer een leuke kerstmarkt op de Oorsprong. Ilse en Rob van Zeldzaam Mooi stoppen met de organisatie van de streekmarkten, dus we doen het vanaf nu weer zelf. Er is muziek, er zijn activiteiten voor kinderen, zoals ponyrijden, en er zijn natuurlijk weer lekkere dingen. Je kunt ook gewoon langs komen voor een kopje koffie met een stukje taart. Ook volgend jaar komen er weer streekmarkten met lekkere lokale en ambachtelijke producten. De kerstmarkt is open vanaf 11 uur en gaat door tot 5 uur. Toegang is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid.

Streekmarkt 30 april

Afgelopen zondag was er weer de maandelijkse streekmarkt. Het was een gezellige, zonnige en winderige dag met veel mooie streekproducten en etenskramen. Ook de kinderen hadden groots vermaak met de schmink- en kleurtent en het springkussen.

Streekmarkt 29 januari

Het zag er mistroo_mg_8796stig uit aan het begin van de streekmarkt, guur en nat. En toch werd het gezellig, veel bezoekers die toch de moeite hadden genomen om te komen kijken. Gezellig ook met kramen met lekkere dingen en natuurlijk koffie met iets erbij in de winkel. De kinderactiviteiten waren weer top en voor jong en oud was er zo iets te doen. En al met al kwam er af en toe een zonnetje door en leek het allemaal ineens een stuk vrolijker. 

 

 

_mg_8781

Gelukkig Nieuwjaar!

nieuwjaarswensen-2017-1

 

 

Alle medewerkers en vrienden van De Oorsprong wensen je een gezond en gelukkig 2017. We hopen dat we je in het komend jaar weer kunnen begroeten in de winkel, het restaurant, de workshops en de winkel. Er staan weer allerlei evenementen op het programma, zoals de streekmarkten op de volgende data:

  • 29 januari 2017
  • 26 februari 2017Elke laatste zondag van de maand
  • 26 maart 2017
  • 30 april 2017
  • 28 mei 2017
  • 25 juni 2017
  • 24 september 2017
  • 29 oktober 2017
  • 10 december 2017 (kerstmarkt)

 

Serious Cooking met Koos

Op 17 december kookte Koos Boertjens voor zo’n 25 deelnemers een bijzondere maaltijd. Om Serious Request te steunen, kon iedereen meekoken aan gerechten uit Ivoorkust. De opbrengst komt ten goede aan ‘Laat ze niet Stikken’. Iedereen kan nog doneren op de pagina van de actie: https://kominactie.3fm.nl/actie/serious-cooking.

Het was een heel geslaagde bijeenkomst van enthousiaste kookliefhebbers. En natuurlijk werd er ook gegeten. De bijgaande foto’s zijn gemaakt door Merel Hooning.

_mg_7674-1  _mg_7757

Serious Request

3fm_sr_publiekslogo_wijsteunen

Op de Oorsprong vandaag een kookworkshop waarvan de opbrengsten ten goede komen aan Serious Request. En met een filmploeg om te laten zien wat er gebeurt en hoe het allemaal werkt. 

 

Kerstmarkt heel gezellig

ap-kerstmarkt-de-oorsprong_6358   ap-kerstmarkt-de-oorsprong_6377

Het was weer een gezellige drukte op de Kerstmarkt van de Oorsprong. Georganiseerd door Zeldzaam Mooi en met Stichting Bo Minnée als goed doel liep het prima door. En weer veel leuke kraamhouders et mooie producten. Hebt u het gemist? De volgende streekmarkt is op 29 januari. Elke laatste zondag van de maand kunt u terecht op de streekmarkt (met uitzondering van juli en augustus).

Ook voor kinderen was er weer van alles te beleven. Veel creativiteit met het maken van tekeningen en engeltjes en natuurlijk ook schminken. Foto’s door Auke Pluim en Merel Hooning.

kinderen-1    kinderen-2

Streekmarkt 25 september 2016

Elke laatste zondag van de maand

Op 25 september 2016 is de derde streekmarkt bij de locatie de Oorsprong en het restaurant eten bij Pa & Ma in Schalkhaar onder de organisatie van Zeldzaam Mooi, de streekmarkten zullen iedere laatste zondag van de maand plaatsvinden.

Op deze zeldzaam mooie streekmarkten staan ambachtelijke lekkernijen, streekproducten, ambachtelijke producten, oude ambachten en meer. Ook worden er kleine demonstraties en workshops gegeven voor jong en oud. Kinderen kunnen zich ook prima vermaken met speciale kinderactiviteiten en speciaal voor de mannen is er een ontspannen plekje gereserveerd op 25 september waar zij kunnen plaatsnemen in de stoel om zich ter plekke te laten scheren door de Heeren Scheersalon. De verschillende data van de streekmarkten in 2016 zijn; 25 september, 30 oktober en 11 december (Kerstmarkt).