Open dag De Oorsprong

Wanneer:
9 november 2014 @ 12:00 – 10 november 2014 @ 06:00
2014-11-09T12:00:00+01:00
2014-11-10T06:00:00+01:00
Waar:
De Oorsprong
Spanjaardsdijk 68
7433 PX Schalkhaar
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Jeroen Bartels
0653393138
Open dag De Oorsprong @ De Oorsprong | Schalkhaar | Overijssel | Nederland

Op 9 november aanstaande houdt De Oorsprong in Schalhaar open huis. Naast de enthousiaste ondernemers die nu actief zijn op de Oorsprong, zullen ook andere betrokken ondernemers zich presenteren met verschillende producten. Inmiddels zijn 15 ondernemers die de Oorsprong een warm hart toedragen bereid gevonden om de open dag interessant te maken, zoals de Heihoeve, Zininkunst, Buitenkoken. Dille&Kamille, de Parabool en Fair Trade thee. U bent van harte welkom om kennis te maken met De Oorsprong nieuwe stijl en de gebruikers van het complex.

Sinds enige tijd is er weer veel activiteit op de Oorsprong. Het complex, net buiten Schalkhaar op de weg naar Heeten, omvat ambachtelijke werkplaatsen, een winkel voor streekproducten en een restaurant. Inmiddels zijn kaasmaker Peter Jansen en bakker Ben Effing met hun bedrijven volop aan de gang. Een grote tuin op basis van permacultuur voor groenten en fruit is opgezet door Tulay Tanaydin. Zij is ook gestart met de landelijke opleiding permacultuur in samenwerking met specialisten op dit gebied. Ferdi Klein Boonschate runt samen met Jordan Bruggeman het restaurant ‘Eten bij Pa en Ma’.

De Oorsprong kent een turbulente geschiedenis. Sinds de aankoop in 2012 van de gebouwen door Jeroen Bartels is de weg omhoog weer gevonden. Enthousiaste nieuwe gebruikers maken de plek tot waar deze voor bedoeld is, een ontmoetingsplaats voor Salland waar ambachtelijke streekproducten worden gemaakt en waar je lekker kunt eten. Een voor een worden de werkplaatsen weer in gebruik genomen en natuurlijk is het succes van Eten bij Pa en Ma een opsteker. Er is nog ruimte voor iemand die de winkel met streekproducten wil leiden of uitbaten. Er zijn ook nog andere ruimtes beschikbaar die om een invulling vragen, zoals de ‘bierbrouwerij’.

Op 9 november kunt u het allemaal zelf zien. Breng een bezoekje en laat u verassen door de enthousiaste verhalen van de nieuwe gebruikers en de sfeer van ambachtelijk bereid brood en kaas.

9 november, 12.00 tot 18.00 uur, De Oorsprong, Spanjaardsdijk 68 Schalkhaar, www.nieuweoorsprong.nl

Reageren is niet mogelijk